1/3

Svaki put kada kreneš da radiš nešto bitno, kompjuter počne da “baguje”, prestane da reaguje, a ti proklinješ sudbinu što baš tad kada imaš jako važna posla. OK, imaš pravo da se ljutiš na kompjuter iako on zapravo ni za šta nije kriv, ali trebalo bi da imaš na umu to da je, verovatno, sve tvoja krivica. Kako?! U nastavku pogledaj na koje to načine “ubijaš” svoj kompjuter polako, ali sigurno, a da toga nisi ni svestan. I sve će ti postatai jasno.

Drži neželjene objekte dalje od svog kompjutera

Da, znamo da obožavaš svog kućnog ljubimca (mačku, psa, hrčka) ali njemu nije mesto na tvom kompjuteru! Sve njih privlači toplota i lako će se ugnezditi na tvojoj tastaturi (naročito mačka), ali dlake tvog krznatog prijatelja na taj način lako mogu da dospeju do unutrašnjosti kopjutera i njegovih bitnih delova i – da izazovu kvar! Takođe, nemoj da jedeš nad svojim kompjuterom jer mrvice i ostaci od hrane u tastaturi ne samo da izazivaju kvar već dovlače i razne bubice. Bljak!

Ophodi se prema svom kompjuteru sa brigom i pažnjom

Na primer, ako moraš da pomeriš kompjuter sa jednog mesta na drugo ili uradiš sa njim bilo šta slično, uradi to polako i pažljivo jer ćeš u suprotnom izazvati mehanička oštećenja koja takođe izazivaju kvar + nećeš sačuvati ništa od bitnih podataka!

kompjuter1 Načini na koje polako ali sigurno ubijaš svoj kompjuter

Editors choice