Iako se čini da živimo u savremenom i modernom svetu koji je otvoren za sve što mu dolazi, ipak se mnogo puta dokaže suprotno. Jedan od najboljih pokazatelja da nismo “širokih” shvatanja definitivno su seksualne orijentacije, posebno slobodna prava na njih, koja se ispostavljaju kao prava koja ima manjina, a za većinu su ipak i “stavljanje glave u torbu”. Ali, iz dana u dan se sve više prihvata mirno da svako ima pravo da u svoja četiri zida radi šta želi, no, problem nastaje kada neko poželi to pravo da prenesi i van zidova.

Kada konačno jedna gej osoba prihvati svoju seksualnost, prihvati svoje sklonosti, želje i osećanja, nastaje veliki problem, a to je kako se autovati i priznati okolini i svetu šta se zapravo dešava. I dok je zaista najteže istinu priznati sebi samom, problemi druge vrste sprečavaju da se ta istina prenese dalje. Ali, ako si jedan od onih koji je rešio sve da kaže, bez obzira da li će posledice biti dobre ili loše, zastani još neki minut i odgovori na ova pitanja – možda ti baš ona pokažu da li je trenutak da uradiš to što si namerio.

Da li je pravo vreme da ovo kažem?

Autovanje je verovatno jedna od najvažniji, ako ne i najvažnija odluka pojedinca koja život menja iz korena. Pre nego se odlučiš na ovaj kora, neophodno je da se zapitaš da li je vreme pravo za njega, ne kako bi sve odložio, već kako bi shvatio da li si emotivno i psihički spreman na reakcije koje slede nakon rečenice “Ja sam gej“.  Da li u potpunosti razumeš promene koje će ti se od tog trenutka desiti? Moraš da budeš spreman na neočekivano, pa čak i na ono što je još dalje i veće od neočekivanog, kako bi sve stabilno podneo i prošao.

lgbt 2 5 pitanja koja treba sebi da postaviš pre zvaničnog autovanja
Comments