Svako tvoje jutro je slično, bar po tome da ti je teško da ustaneš iz kreveta i da započneš dan. Alram te budi, ti ga odlažeš, a onda jedva ustaješ i skoro da se vučeš do kupatila kako bi se sredio, zatim polako ispijaš kafu ili jedeš svoj doručak… Da, nisi nikako osoba koja voli jutro, bar ne van kreveta. Međutim, kako bi bio zdrav, uspešan, kako bi ostvario dobre rezultate na više polja, potrebno je da budeš jutarnji tip osobe, pa ako već to nisi – otkrij kako da postaneš.

Izračunaj idealno vreme za spavanje

Potrebno je da napraviš jedan manji eksperiment, kroz nekih nedelju dana. Lezi najčešće pre ponoći, ako ikako možeš tako, pa onda svakog dana ustaj nakon određenog broja sati koje si proveo spavajući. Prvog dana neka to bude šest, drugog, sedam, trećeg osam, a onda narednih dana se budi bez alarma, onako kako ti organizam odredi. Vodi računa kako se osećaš tokom svakog od tih dana, pa izaberi koji ti je to doneo najviše energije, a najmanje umora i pospanosti. Iako je osam sati optimalan broj i najbolja vremenska količina za sve nas, organizam svakog od nas drugačije reaguje i drugačije se ponaša, pa ga treba slušati i zadovoljiti njegove potrebe.

Pred spavanje bez stresa

Iako će ti mnogi reći da kada legneš moraš da budeš u mraku da bi zaspao, to zavisi samo od tebe. Najbolje je da u tom trenutku bude onako kako tebi najviše prija. Ako voliš da zaspiš uz TV, mobilni telefon ili gledajući nešto na kompjuteru, onda neka tako i bude, nemoj da se upravljaš po tuđim preporukama i tako radiš protiv sebe. Ali, uvek radi ono šta ti prija i šta te opušta, te se reši nekih stresnih situacija pre, kako to ne bi uticalo na nesanicu ili kvalitet sna.

jutarnji tip osobe 2 6 načina da konačno postaneš jutarnji tip osobe
Comments