Samopouzdanje je veština kao i svaka druga itekako može da se savlada. Da bi izgradio samopouzdanje potrebna je volja, ali i par trikova koji će ti olakšati život i učiniti te liderom na poslu i naravno, imaćeš i više uspeha kod žena. Nije ovo odlika samo bogatih i uspešnih, i u tvom okruženju sigurno ima osoba koje su”pune sebe, a nisu postigle bogznakakve rezultate na poslu ili u društvenom životu. Zato hajde da pogledamo koji su to sitni, a u isto vreme jako važni načini, pomoću kojih će tvoje samopouzdanje procvetati.

Ceni sebe

Ophodi se prema drugima kao što bi želeo da se oni ophode prema tebi. Takođe, ne daj na sebe i ne budi “krpa” kojom će, na primer, nadređeni ribati pod. Usudi se da kažeš ne kada smatraš da je obavljanje nekog posla ispod tvoj nivoa i dostojanstva. Budi ponekad uzdržan i krut jer se takvih ljudi, po nekom nepisanom pravilu, ostali boje i smatraju da je ta persona iznad svih, odnosno da je bolja i pametnija.

“Samo opušteno”

Ovo ne znači da digneš sve četiri u vis i da te baš briga za ceo svet, već da prestaneš da opterećuješ sebe time šta će drugi pomisliti i reći kada doneseš neku odluku ili kada nešto odbiješ da uradiš. Sve nas muče finansije, ali oko tog problema treba da budeš racionalniji i da prestaneš tom brigom da “ubijaš” svoj mozak. Dakle, prepusti ponešto sudbini i opusti se, prijaće ti, a sve što prija čoveku utiče na samopouzdanje i zadovoljstvo.

 

Slušaj unutrašnji glas

Svako od nas ima šesto čulo i kada ti intuicija govori da nešto ne valja ili neće valjati, poslušaj taj unutrašnji glas koji ti se, bez reči obraća. Kada počneš da veruješ svojim instiktima u isto vreme će i samopouzdanje porsti.

lepo obucen muskarac1 9 sitnih načina da izgradiš svoje samopouzdanje koji stvarno deluju
Comments