Možda je sva budućnost u IT tehnologiji, ali svakako je potrebno napraviti balans i čovečanstvo toga mora da se seti pre nego što načisto zastrani. Trajne vrednosti se zovu trajnima, zato što vrede u svakom vremenu u međuljudskom odnosima i rasuđivanju, od početka civilizacije do danas. A da bi vredele i sutra, treba da neguješ preživljavanje ekspanzije informatičke ere. Pre svega tako što ćeš potpuno prihvatiti prednosti savremene tehnologije.

Više čitaj

Ne oslanjaj se samo na guglanje. Prava informisanost i širina duha i znanja stiče se samo čitanjem. Sve što postoji na internetu, postavili su neki ljudi i možda nisu bili baš mnogo precizni. Imaj uvek više izvora informacija, to jest, čitaj. Čitaj savremene pisce, čitaj klasike, čitaj blogove. Čitanje je osnova opšte, kao i specifične kuluture, ukusa i sposobnosti da razlikuješ istinito od neistinitog, da preispituješ i upoznaješ sebe.

savremen nacin zviota 2 Kako da preživiš informatičku eru?

Budi u toku sa savremenom tehnologijom

Ne pružaj otpor tehnologiji, nego je upoznaj i koristi sve njene prednosti. Koristi društvene mreže da promovišeš svoj rad, kao i da upoznaješ zanimljive ljude, jer zaista možeš da se na taj način povežeš sa veoma kvalitetnim ljudima koje inače ne bi imao prilike da upoznaš. Nauči sve što možeš da naučiš, usvajaj sve oblike savremene komunikacije, ali ne gubi kontakt sa sobom.

Comments