Razmisli pre nego što progovoriš

Baš dobro ako si spontan i duhovit, ali sigurno i tada umeš da lupiš nešto što nije trebalo, ako uopšte ne razmišljaš o onome što izgovaraš. Razmisliti, znači pre svega voditi računa o tome kako se drugi osećaju, odnosno, da ih ne povrediš nečim što si hteo da kažeš.

Raskid ne mora da bude grozan

Bivša devojka može da ti ostane dobra prijateljica – to uopšte nije retko kao što ti se čini. Uostalom, to je osoba koja te poznaje, sa kojom si bio prisan i imao neki odnos, koji zaslužuje da se poštovanje i pozitvna osećanja zadrže. Ne treba da mrziš i prezireš nekog ko je imao posebno mesto u tvom životu.

blog 31 Lekcije koje treba da savladaš na putu odrastanja

Balans je ključ zadovoljstva

Mladost je sklona preterivanju, a u preterivanju nema stvarnog uživanja. Ono zamara i iscrpljuje, a ako imaš obaveze i ciljeve, potrebno je da napraviš ravnotežu između rada, odnosno učenja i provoda i opuštanja. A potrebno je i da imaš neko vreme samo za sebe, da naučiš da ti bude dobro kad si sam, naročito ako spadaš u osobe koje ne znaju šta će sa sobom kad nemaju društvo.

Novac ne kupuje sreću

Novcem se može kupiti dosta dobrih stvari, a najvrednija među njima je vreme, odnosno, brže stizanje od tačke A do tačke B, manje čekanje, ušteda vremena. Sve ostale najbolje stvari nemaju veze sa novcem.

Comments