Pravi prijatelji se razlikuju od ortaka

U vreme druženja u čoporu, svi su ti prijatelji. I oni koji se kratko zadrže u tvom životu i oni koji su tek došli – ali zapravo, svi su oni ortaci. Prijateljstvo opstaje godinama i dokazuje se u brojnim situacijama, na prijatelje računaš i kad ti nije dobro i kad imaš problem, a ortaci su tu samo za provod i zabavu. Ortaka ćeš uvek imati više nego prijtelja, ali malobrojni prijatelji su uvek važniji od svih ostalih.

Ljubav nije jednostavna

Lako je jedino zaljubiti se, sve ostalo je dosta komplikovano. Održati vezu je najteže. Prolazne veze i luda zaljubljivanja naučiće te da osećanja nisu glavni sadržaj ljubavi i da emotivni odnosi nisu jednostavni, zato što zahtevaju mnogo više od emocija.

Prošlost ostaje prošlost samo ako naučiš lekciju

Pravićeš gluposti, grešićeš, kajaćeš se, biće toga dosta. Svaki put kad izađeš iz neke teške situacije malo jači i pametniji, bićeš zahvalan što si se izvukao. Ali, ako nisi naučio lekciju, prošlost će ti stalno disati za vratom i kreirati slične situacije – stvari će ti se ponavljati, dok iz njih ne naučiš ono što je potrebno.

blog 41 Lekcije koje treba da savladaš na putu odrastanja

Pročitajte još i ovo:

10 razloga zbog kojih pametni ljudi obožavaju sarkazam

Saveti za bolje i brže pamćenje

8 načina da razlikujete pravog prijatelja od onog koji to nije

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvori fotografija: www.thefashionisto.com

Brankica Milošević

 

Comments