Proces u kome postaješ ono što jesi uopšte nije prijatan, ni za tebe ni za druge – tako da ni znaci da si zapravo na pravom putu nisu drugačiji. Kako postaješ svesniji i zreliji, tako se sve više i češće suočavaš sa neprijatnim istinama. Evo nekih uznemirujućih znakova da postaješ ono što treba da budeš – ono što stvarno jesi.

znakovi 2 Neprijatni znaci da zapravo postaješ ono što treba da budeš

Sve radiš sam i osećaš se izolovano

Ne želiš nikoga da opterećuješ, a ne želiš ni da ti neko pomaže u stvarima sa kojima znaš da bi trebalo da sam izađeš na kraj, makar samo da bi stekao iskustvo. Prijatelji ti nude pomoć, ali ti je ljubazno odbijaš, jer želiš sam da rešavaš stvari. Osećaš da se na ovaj način udaljavaš od ljudi i da si nekako izolovan i da te oni zapravo i ne shvataju. A tebi nije potrebno da neko misli da ti ne možeš sam. Shvataš da si preosetljiv u tome i da verovatno moraš da prođeš kroz taj period izolacije i neshvaćenosti.

Shvataš da imaš neke probleme sa sobom

Možda si upravo prepoznao potrebu da potražiš stručnu pomoć u rešavanju pitanja anksioznosti, ili si osvestio neke svoje strahove i slabosti koje te sputavaju i ograničavaju. Mapiranjem svojih slabih i jakih strana, raspoređuješ svoje snage i u stanju si da sam nad sobom sprovedeš najbolju strategiju kada želiš da nešto postigneš.

Comments