Umesto da radiš ono što najviše želiš da radiš, pa makar i sramno propao, ti samo posmatraš, razmišljaš, odmeravaš, kalkulišeš – i toneš u nezadovoljstvo. Živci su ti sve tanji, volja sve kolebljivija, osećanje bezvrednosti i krivice raste sa vremenom koje provodiš u mestu, ne preduzimajući ništa. Ljutiš se na sebe što nemaš hrabrosti, osećaš da ništa ne vrediš i da su svi drugi bolji i pametniji od tebe, kriviš sebe što si tako statičan i neuspešan, postaješ sam sebi najgori neprijatelj.

Granice koje si sebi postavio nalaze se u tvojoj glavi. Ti zaista imaš moć da ih proširiš i prevaziđeš, ali treba da radiš na tome, da nastojiš da to činiš stalno, da izlaziš iz zone komfora korak po korak, da širiš svoja gledišta i modifikuješ svoje stavove, umesto što besniš na sebe i ne činiš ništa konstruktivno.

Ko si ti? Kako ćeš saznati ko si stvarno, ako ostaneš u ubeđenju da si mali, nesposoban, bezvredan i kukavica? Jer šta ako to uopšte nije istina? Ako se ne odvažiš da slediš svoje snove i ne pokušaš da ostvariš svoje želje, nećeš saznati najvažnije stvari o sebi. Na primer, to da imaš moć da menjaš sebe, da voliš sebe, da upravljaš svojim životom i da budeš zadovoljan i ispunjen.

nesigurnost 3 Oblici nesigurnosti koji mogu da ti upropaste život

Pročitajte još i ovo:

Mentalno prevaspitavanje: Kako da promenite svoj život korak po korak?

Da li vam se smučilo da svakoga razumete i savetujete? (BLOG)

Kosmički zakon dobrote i davanja (BLOG)

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: thefashionisto.com

 

Comments