Šetnja po blagoj, letnjoj kiši. Ili stajanje na divljem letnjem pljusku. Kad pokisneš, odnosno, kad se tome prepustiš i ne braniš se, osećaš se moćno, kao da si i sam elementarna sila prirode.

Uranjanje u hladnu vodu tokom vrelog dana. Kad ležiš na plaži (pored bazena) i pržiš se onako sanjivo, a onda ti bude toliko vruće, da moraš da se rashladiš. Ustaneš nevoljno i dovučeš se do vode, ubrčkaš se unutra i odjednom se probudiš i živneš i osećaš olakšanje.

Masaža leđa. Besplatana je ako te izmasira tvoja draga, a najbolje je kad neko baš ume da te izmasira i ne mrzi ga i radi to ceo sat.

Dodir krzna vašeg ljubimca. Kad pružiš ruku usred noći i napipaš svileno, toplo, čupavo, mekano klupče koje ti se uvalilo u krevet. Pa još ako počne da prede…Milina…

Pranje zuba novom četkicom. To je uvek iznenađujuće dobar osećaj. I svaki put pomisliš da treba češće da menjaš četkicu.

Stavljanje naočara nakon što ste ih očistili. To je kao da si progledao. Bukvalno. I svaki put pomisliš da bi trebalo stalno da ih čistiš.

Kad osetiš ugodan miris koji pamtiš iz detinjstva. Svako ima te mirisne uspomene, koje ga zavrte u najprijatnije trenutke detinjstva – to je direktna veza sa tvojim unutrašnjim detetom.

maca Radost življenja  sve najbolje stvari su besplatne

Brankica Milošević

Comments