Ne treba ti mnogo životnog iskustva da bi shvatio neke stvari koje revolucionarno menjaju tvoj život – doduše, u dvadesetim su prilično sva saznanja revolucionarna, jer uvek vode u novo, u promenu i u nova saznanja.

Kad ti ljudi pokažu ko su, veruj im da baš to i jesu

Ako spadaš u one koji uvek traže najbolje u ljudima i zanemaruju njihove loše osobine i mračne strane, ovo će za tebe biti zaista otkrovenje. Kad se neko obruši na tebe i povredi te onim što u njemu uopšte nije dobro i za šta ne možeš da pronađeš opravdanje i izgovor, vreme je da poveruješ da je neko nezgodan, pakostan, nesvestan, osvetoljubiv, dvoličan – baš kao što ti pokazuje da jeste. I računaj s tim, ako ipak shvatiš da ne želiš da ga odbaciš zbog toga.

Lako je negovati prijateljstva u mladosti

Najlakše je bilo u srednjoj školi, ali ako odeš negde da studiraš ili počneš da radiš, vrlo brzo ćeš otkriti da si prijateljstvo uzimao zdravo za gotovo, jer je bilo dostupno, druženja i okupljanja su se podrazumevala i nije bilo nikakve prepreke da se organizuju. Sada ćeš se sa prijateljima viđati jednom mesečno ili ređe, a kontakt preko Fejsbuka će biti način da saznaš šta se dešava u njihovim životima. I steći ćeš neke nove prijatelje, a svako novo prijateljstvo ćeš više ceniti i pažljivije negovati, svestan da se ono ne podrazumeva i da si zaista srećan što imaš prijatelje tu gde si.

dvadesete 11 Revolucionarna saznanja koja su ti dostupna već sa 20
Comments