Mladi ljudi vole da posmatraju kako nešto drugi rade, kako drugi žive, i da u tome traže primere, uzore… Nema u tome ničega lošeg, sve dok ne počneš da gaziš “tuđim cipelama” i da se pretvaraš da živiš životom koji u stvari nije tvoj, već samo isceniran u tvojoj glavi. Zato prihvati svoje okolnosti, situacije, i ispravljj ih samo po svom nahođenju i željama, stvori “cipele” koje ti sasvim odgovaraju i nigde ne žuljaju.

Ispuni svoje želje strasti koje prema nečemu osećaš. Nikada nećeš imati više prilika da iznenada odeš na krstarenje morem, da letiš i skačeš iz aviona, za paraglajding, za sve one “ludosti” koje možda nećeš smeti ili moći da radiš u tridesetim, a zbog kojih će ti biti žao.

Izbaci sve toksične ljude iz svog života. Ukoliko osećaš da te neko “guši” svojim ponašanjem, stavovima koje ne želi da menja, a koji nisu ispravni, ukoliko neko jednostavno želi da te izmeni prema svojim prohtevima, a da ti sve vreme stavlja ultimatume i nerazumne zahteve, onda je vreme za razlaz posle kojeg ćeš se osećati mnogo bolje. Ovakve osobe troše mnogo energije, a ako ih ne distanciraš iz svoje okoline, veoma je moguće da ćeš žaliti celog života zbog toga.

blog 32 Stvari koje bi trebalo da uradiš u 20 im da ne bi žalio u 30 im
Comments