Svi ti govore da treba da se središ, da odrediš prioritete, da se sabereš i postaneš odgovorna osoba, koja ima ciljeve i planove o tome kako da ih dosegne. A to ne možeš na silu i pre nego što možeš. I niko ti ne kaže koje su prednosti toga što si dezorijentisan i da imaš prava da nemaš pojma šta ćeš sa svojim životom – i da ne treba ništa ni da pokušavaš dok se tako osećaš. Dakle, evo zašto je dobro kad ne znaš šta ćeš sa sobom.

blogovi 2 Zašto je dobro kad nemaš pojma šta ćeš sa svojim životom?

Svakog dana se budiš sa iščekivanjem da će se dogoditi nešto što će ti pomoći da otkriješ šta je to što treba da uradiš sa sobom i sa svojim životom. Naravno, ne mora da znači da će se to i dogoditi, ali pozitivna očekivanja su veoma dobra, pune te dobrom energijom i pozitivnim stavom prema životu.

Stalno si začuđen i otkirvaš nove stvari, jer tvoj život još nije poprimio ustaljen tok i ne znaš šta će ti sutrašnjica doneti. To je stav deteta, a deca žive u sadašnjem trenutku i uživaju u čudesima života zato što je za njih stalno sve novo i zanimljivo. Sačuvaj to dete u sebi, ono će ti pomoći da uvek ostaneš radoznao i da ne izgubiš sposobnost da se čudiš i oduševljavaš.

Comments