Učenju nije kraj kad završiš sa školovanjem, koje sigurno negde debelo greši, jer retko ko kroz školu nauči da voli da uči. Ali proces učenja se nastavlja, i dužan si da radiš na sebi stalno, da širiš svoje granice i saznaješ nove stvari. Učiti o sebi je najzanimljiviji posao, učenje o poslu koji voliš je zabavno, učiti ono što biraš da učiš i što te zanima, najvažniji je deo procesa sazrevanja i duhovnog razvoja. Ima mnogo razloga zašto treba da naučiš da voliš učenje.

Što više učiš, povećavaš mogućnosti da zarađuješ

Zarada je stvar pružanja usluga, rešavanja problema, usavršavanja neke posebne veštine, ili skup veština potrebnih da ono što nudiš bude kvalitetno i cenjeno. Što si bolje opremljen alatima, to su ti veće mogućnosti da te alate koristiš u raznim oblastima. Ili da ih bolje koristiš u jednoj specifičnoj oblasti. Tvoje znanje je podrška tvojim idejama i zato je potrebno da ga proširuješ, da bi ti služilo u ostvarivanju tvojih zamisli.

Učenje održava mladalački duh

Radoznalost i sklonost da se oduševljavaš i raduješ novim stvarima, održava trajno duh mladosti, koji će ti trajati celog života. Stalni proces učenja i saznavanja pomoći će ti da nikada ne ostariš, a život će ti biti ispunjen strašću i uzbuđenjem.

ucenje 2 Zašto treba da naučiš da voliš učenje?
Comments