Ako je išta moguće naučiti iz tuđeg iskustva, pokušaj ovo da iskoristiš, makar orijentaciono – da uporediš sa onim što znaš i naslućuješ i da se možda setiš, kad jednog dana napraviš grešku koja je neophodna za saznanje koje treba da usvojiš.

Prevaziđi svoj ego

Ego traži potvrdu – on želi da se nametne, da uvek bude u pravu, da zaštiti svoje granice. Jer ego je stalno ugrožen. Ne dozvoli da tobom vlada osećanje ugroženosti i potreba da se braniš, proširi svoju percepciju, prevaziđi ego. Usmeri pažnju na ono što je istina, jer ona je mnogo važnija od toga ko je u pravu, oseti i pokaži svoju ranjivost, ne boj se povređivanja, čovek uči i napreduje kroz bolna iskustva.

Postavi standarde

Tamo gde si na svom terenu, postavi najviše standarde – budi najbolji u poslu kojim se baviš, makar to bilo i ono što radiš iz hobija. To ne znači da budeš najbolji kao neko, nego da daš sve od sebe da budeš onoliko dobar koliko je to tebi ljudski moguće. Standardi nisu tu da zadovolje druge, nego da se ti osećaš samouvereno i da znaš koliko vrediš. Tamo gde nisi siguran kako da se orijentišeš, postavi bar neke smernice i neke standarde koje kasnije možeš da unaprediš.

blog 2 Zauvek korisne stvari koje možeš da naučiš samo iz sopstvenih grešaka
Comments