Kada su u pitanju mišići, masa, dobijanje ili gubljenje kilograma, brzo možeš da se informišeš i saznaš šta ti je sve potrebno kako bi izgledao odlično, kako da izgubiš kilograme ukoliko to želiš ili da dobiješ mišićnu masu. Ali, izgleda da je malo veći problem kada se zapitaš kako da radiš na svojoj mentalnoj snazi. Vežbanje i treniranje pomažu i u ovom slučaju, ali i svoj mozak treba svakodnevno “trenirati”, ponavljati određene stvari dok ne postanu navika i rutina. Ali uz sve to, nešto treba sasvim da se odbije od sebe kako bi mentalna snaga bila ta koja uvek nadjača.

mentalna snaga 2 Zbog mentalne stabilnosti i snage prestani da radiš ove stvari

Bez samilosti prema sebi

Kada stvari krenu naopako, ono što prvo osetiš jeste taj neki trenutak kada ti se učini da se gušiš i daviš, zbog čega brzo tražiš bilo kakvo rešenje kako bi se iz svega “izvukao”. Međutim, u takvim trenucima bi trebalo da zastaneš i prvo vidiš koju grešku si napravio sam ili neko drugi, zbog čega je sve krenulo naopako. Tada, kada shvatiš zbog čega se sve desilo i naučiš na tim greškama, možeš da tražiš rešenje, a ono što nećeš osetiti jeste da si već u tom momentu dosta mentalno stabilniji i snažniji.

Bez upoređivanja

Upoređivanje sa nekim drugim neće ti doneti ništa dobro, jer ćeš najpre izgubiti samopouzdanje, i imaćeš iskrivljenu sliku o sebi. Osim toga, kada upoređuješ svoj život sa životom drugih dobijaš iskrivljenu sliku o tome kako bi trebalo da živiš, nećeš imati realnu sliku svega onoga što je pred tobom, svih nekih loših, a još važnije, dobrih strana svog života. Sve ovo moraš da prestaneš da radiš, jer sebe upoređuješ samo sa najboljim delovima, osobinama, trenucima drugih, koji ni sami po sebi nisu realni.

Comments