Od života dobijaš onoliko koliko se daješ, koliko ulažeš, koliko si protočan, otvorenog uma i srca, koliko slušaš sebe i koliko si svestan šta je najvažnije. A to mogu samo hrabri. Ostali oklevaju i čekaju da im neko klimne glavnom, ili da se ukaže prilika kad niko ne gleda pa da šmugnu kroz neka otškrinuta vrata. Evo prema čemu se orijentišu hrabri i otvoreni:

Kakav si čovek, takav si prijatelj, profesionalac, partner…

Rezultati svega čega se poduhvataš zavise od toga kakav si čovek, koliko si svoj, koliko si integrisan i autentičan, koliko si svestan, nesebičan, zreo, predan, koliko si spreman da daš sve od sebe. Ako si kalkulant, manipulant, lažov, prevarant, kukavica, zabušant, takav ćeš biti na svakom životnom polju, jer u sve što radiš unosiš sebe, a ako u tebi preovlađuju slabosti, ne možeš da ih ne uneseš u preovlađujućoj količini u sve svoje odnose i u sve što radiš i čime se baviš.

Svakog jutra padni s Marsa

Kad se probudiš zapitaj se ko si i gde si se obreo? Ti si vanzemaljac koji je dospeo na planetu Zemlju i danas biraš da budeš čovek, ljudsko biće. Kako se to radi? Kako da danas budeš čovek – jer, vidi, možda ti je to poslednja prilika.

hrabri 2 Želiš sve od života – orijentiši se prema pravilima za hrabre
Comments