Kad jesi na pravom putu, onda to osećaš. Možda ti ne ide sve baš lako, možda ne vidiš baš kako ćeš stići do cilja, možda nisi ni siguran da imaš neki jasan cilj, ali osećaš da si na pravom putu. Ako obratiš pažnju, mnogo toga ti potvrđuje da ti je osećaj ne samo dobar, nego i tačan.

znaci da si na pravom putu 2 Znaci koji ti potvrđuju da si na pravom putu

Budiš se svakog jutra sa osećanjem da će se nešto dobro dogoditi

Sećaš se vremena kada si se uvek tako osećao? Deca ustaju svakog jutra puna očekivanja, život je bezbrižan i stalno se događa nešto uzbudljivo. Deca žive u sadašnjem trenutku, bez ikakvih problema. Ti si ponovo pronašao svoj sadašnji trenutak i osećaj da je život dobar i da sigurno donosi dobre stvari. Možda se sutra i ne dogodi ništa naročito, možda naiđu prepreke i problemi – ali ako ti je to dan doneo, onda je to baš ono što treba da se događa i ti si tu da se sa tim suočiš i da nešto iz toga naučiš. A to je odlično!

Stalno učiš nešto novo

A to je tajna mladosti. Nikad nećeš ostariti ako stalno nešto učiš. A život je pun čudesa i ni sto života ti nije dovoljno da otkriješ stoti deo. Kad to shvatiš (a shvataš) na pravom si putu – kuda god da skreneš, kojom god stranputicom da zalutaš i na koje god prepreke da naiđeš, to su sve prilike da nešto naučiš. Nema pogrešnog puta, za onog ko je otvoren za spoznaje, informacije, za pronalaženje adekvatnog odgovora u sebi na sve izazove.

Comments