1/2

Ljubav neće učiniti da sve među vama teče glatko, da se uvek slažete i razumete. Ali ljubav će učiniti da se suočiš sa nezgodnim istinama, da ih prihvatiš i ugradiš u odnos i da shvatiš da je održavanje veze stalan, svakodnevni posao, koji zahteva da mu se posvetiš.

Niko ne može gore da te povredi od onog ko ti je najbliskiji, do koga ti je najviše stalo. Ponekad će voljena osoba biti gruba, neprijatna i okrutna jer želi da te povredi, jer se i sama oseća povređeno pa se brani napadom, jer ne može da ti kaže šta stvarno misli i oseća. Ako uzvratiš na isti način, povređivanje se nastavlja.

Ponekad će voljena osoba ispasti glupa u društvu, a tvoje je da budeš na njenoj strani, da je „pokriješ“ najbolje što umeš i da je i dalje voliš, bez obzira na sve. Jer ponekad ćeš i ti napraviti budalu od sebe i biće ti potrebna sva podrška koju voljena osoba može da ti pruži.

Ne moraš u svakoj situaciji da budeš potpuno iskren. Kad ona ispriča lošu šalu (ili je loše ispriča) smej se. Kad te pita kako izgleda (jer se doterala i krenula) postoji samo jedan tačan odgovor.

Oboje ćete poželeti druge ljude, reagovaćete na nekoga, neko će vam biti privlačan i seksi, a pomisao na intimnost sasvim jasna i bliska. Normalno je, ljudi ste. I za nju nije manje normalno nego za tebe.

Bezazlen flert i vruće misli o drugim ljudima, ne znače da se manje volite. Ali potrebno je da ostane bezazleno.

Editors choice