Niste imuni na iskušenja, ljubav koju osećate jedno za drugo ne štiti vas od požude, zaluđenosti, pa čak i zaljubljenosti u druge osobe. Sva je razlika u tome šta činite, ili ne činite, odnosno u tome da li odolevate iskušenjima ili ne. U zdravoj vezi svako vodi računa o sebi i bori se protiv iskušenja, ne izlažući partnera neprijatnostima.

Svako od vas dvoje treba da postavi granice i da poštuje one koje je partner postavio. To ponekad znači da ćeš se odreći nekih seksualnih perverzija i zamisli, jer su tvojoj partnerki prosto neprihvatljive, da se ona neće mešati u tvoje odnose sa porodicom (iako bi želela da budeš manje napet po tom pitanju) ili da o nekim stvarima nećete razgovarati, slažući se da se ne slažete i da je svaka rasprava uzaludno trošenje energije.

Bez obzira na to, oboje ćete gaziti granice i iznova postizati dogovore o neprelaženju granica. Nastavite da se trudite. Kad pet puta uspe, a jednom ne odoliš, to je ipak uspeh.

Nikada ne možeš da znaš šta se dešava u glavi i srcu tvoje partnerke, koliko god da je dobro poznaješ. Jer možda se dešava nešto čega ni sama nije svesna, ili nešto što pokušava da isprocesuira i ne želi da deli sa tobom. Zato nikad njena stanja i ponašanja ne uzimaj zdravo za gotovo. Uvek obrati pažnju i budi spreman da slušaš i razumeš.

Ne postoji idealan odnos i to što ti se čini da se drugi parovi bolje slažu ili imaju odnos kakav bi ti voleo da postigneš sa svojom partnerkom, ne znači da je kod njih stvarno tako. Možda samo imaju bolji nastup u javnosti. Osim toga, ne postoji još jedan odnos kao što je onaj koji ti imaš, jer ne postoje još dve osobe kao što ste vi. Svaka osoba je jedninstvena i neponovljiva i svaki odnos je takav takođe.

Brankica Milošević

Editors choice