Šta devojkama najviše smeta kod muškaraca

Misterije ljudskog organizma

Koje su granice ljudske izdržljivosti

Višeljublje – model emotivnih odnosa ili opasnost za ljubavne veze

Intervju: “Goblini” o nastupu u Beogradu, emocijama i muzičkim legendama

Ako je voliš, ne dozvoli da se pored tebe oseća nesigurno

Greške koje praviš tražeći smisao u svom životu

Pet vežbi za unapređenje brzine tokom treninga

Svi trendovi koje moraš da ispratiš u 2018.

Tajne dobrog + urbanog stila za muškarce koji nemaju mnogo vremena za to

Velike misli o snovima i uspehu Volta Diznija

Načini na koje nesvesno sabotiraš svoju budućnost

Praktični saveti za dugu i stabilnu vezu

Istine koje prihvataš u zdravom emotivnom odnosu (prvi deo)

Istine koje prihvataš u zdravom emotivnom odnosu (prvi deo)

1/2

Kad veza postane odnos, kad stvarno uđeš u to, otvoriš se i predaš, tek onda počinje onaj teži deo – prihvatanje, koje nikada ne prestaje i koje jedino omogućava da odnos traje i povezanost se produbljuje.

Najbolje što možeš učiniti za svoj odnos je da se svakog dana probudiš kao autentična osoba i da ne pokušavaš da budeš neko ko nisi. Jer, biće dana kada ćeš biti užasno namrgođen i svadljiv, preosetljiv i nervozan, na kraju nerava i strpljenja i kada ona neće moći da učini ništa da ti pomogne ili popravi raspoloženje, već će samo moći da te podnosi i toleriše. I apsolutno je neophodno da ti budeš u stanju da to isto učiniš za nju, kad ima loš dan ili period.

Voleti nekog znači dozvoliti mu da bude neprijatan i nepodnošljiv, kada je takav. Voleti ga i kad je mračan, defanzivan, uplašen i negativan – naročito kad je takav. Tvoja draga ti se neće sviđati svakog dana, ali nećeš se sviđati svakog dana ni sam sebi, a ni njoj. Dati nekome prostor, pre svega znači podržati ga da bude to što jeste, uvažiti njegova stanja i osećanja i biti tu, kad mu je potrebna bliskost i razumevanje – ali i onda kad ne zna da mu je to potrebno.

Bez obzira koliko ste kompatibilni, uvek će postojati stvari – važne i krupne i nebitne i sitne – u kojima se nećete slagati. Nećete imati iste političke stavove, iste pojmove o slobodi i vernosti, nećete voleti ista jela i spavanje u mraku ili pri noćnom osvetljenju. Zato što ste bili i ostaćete (i treba da ostanete) dve različite osobe.

I zato što ste oboje individue, razvijaćete se i menjati i osoba u koju si se na početku zaljubio, posle nekoliko godina više neće biti ista, ali nećeš biti ni ti. Ponekad ćete morati da uložite napor da se jedno drugom približite i zameraćete jedno drugom da se više ne poznajete. Ovo je najveće iskušenje za vezu, a ono je stalno prisutno, jer se svi menjamo tokom života, a sa nama se menjaju i naše potrebe i zahtevi koje imamo u emotivnom odnosu. Ono što je na početku bilo najvažnije, posle deset godina biće najmanje važno, ali zato će se za to vreme razviti ono što je postalo važno – i razvijaće se i dalje, u zdravoj vezi.

A post shared by 💏 (@_.couples._.goals._) on

Wannabe TV

Editors choice