To znači da ćete redovno morati da pravite kompromise i da će biti potrebno da uvek jedno drugom izlazite u susret. U nekim periodima, vaše potrebe i zahtevi će se poklopiti i doneti vam harmoniju, u nekim periodima nećete nikako moći da postignete balans i odnos će vas iscrpljivati i dovoditi na ivicu strpljenja. Nema veze u kojoj oboje s vremena na vreme ne pomišljaju da odustanu i ne preispituju svoj odnos od početka – ali zato zdrav odnos prolazi kroz ovakve periode sa dodatnim naporom i strpljenjem, uz rešenost i istrajnost.

Ponekad nećete moći da postignete kompromis. Bićete beznadežno zaglavljeni u oprečnim potrebama i zahtevima. Možda ćete prosto morati da odredite dane kada ćete činiti ili ne činiti ono što jednom od vas treba ili smeta. Ili će neko od vas morati da se žrtvuje i uzmakne, da bi onaj drugi imao više prostora i bio zadovoljniji. Ponekad dubok odnos zahteva od tebe da prosto učiniš ono što voljena osoba želi, bez obzira da li to želiš da učiniš.

Povremeno ćeš biti povređen i povređivaćeš. I to neće uvek biti nenamerno i nesvesno. Biće potrebno da se suočiš sa tim sam sa sobom i zajedno sa voljenom osobom. Biti ranjiv, u zdravom odnosu je imperativ, a kad se neko od vas zaleti i zanese u aroganciji, ljubomori i osvetoljubivosti, biće potrebno da zajedno lečite rane.

A post shared by 💏 (@_.couples._.goals._) on

Brankica Milošević

 

Editors choice