1/3

Ljudi govore različitim jezicima ljubavi, pa kad ne govorite istim, važno je da umete da se obratite partneru na njegovom jeziku, kao i da razumete njegov jezik ljubavi i on vaš. Možda je vašoj partnerki potrebno da joj izjavljujete ljubav svakodnevno, rečima, i nije srećna ako to ne činite, bez obzira što sa njom provodite kvalitetno vreme. Možda je vama dovoljan pogled, a ona se oseća nesigurno, ako je stalno ne grlite i ne iskazujete nežnost. Ipak, značenje kvalitetnog vremena, kao jezika ljubavi, trebalo bi oboje da naučite – ne samo da razumete i tumačite, nego i da se njime aktivno služite. U savremeno doba, kvalitetno vreme koje parovi provode zajedno, najzahtevnija je stavka u odnosu, jer danas niko nema dovoljno vremena ni za šta.

Jezik ljubavi Šta znači KVALITETNO VREME koje provodite zajedno2 Jezik ljubavi: Šta znači KVALITETNO vreme koje provodite zajedno

Vreme za partnerstvo

Kao merna jedinica, vreme koje provodite zajedno računa se u satima, možda čak i minutima. To što boravite u istoj prostoriji, nije kvalitetno vreme, ako se svako bavi svojim poslom, ili neprekidno odgovara na poruke. Može i tako, ali neobavezno, u dokolici, kada imate čitav dan pred sobom i kad možete da se opustite, ali svakako je potrebno da u nekom trenutku ostavite sve što radite ili čime se zabavljate i posvetite se partneru. Razgovor, šala, maženje – računa se sve u čemu obraćate pažnju jedno na drugo. Računa se i seks, ali ako prođe bez razgovora, šale i maženja, to je ipak samo seks, bez utvrđivanja bliskosti i poverenja.

Editors choice