1/3

Nema naravno nekih pravila koja treba da slediš da bi veza bila uspešna, jer jednostavno nema garancija ni za šta. Ali neke stvari zaista treba potpuno da izbegavaš, da bi ti život bio lakši a ljubav jednostavnija i lepša. Sa osobama koje ovakve stvari donose u odnos, ne treba da imaš posla.

Nemoj da se sastaješ sa osobom koja ima probleme sa kojima ne možeš da se nosiš

Svako ima neke probleme i donosi ih sa sobom u vezu. Imaš ih i ti i bilo bi dobro da si ih svestan. Tako ćeš lakše uvideti kakve probleme ima druga osoba i da li oni nadilaze tvoju moć razumevanja i hendlovanja. Možda ne možeš da prihvatiš odnos sa nekim ko pati od depresije i ima terapiju, ili ima suviše komplikovane porodične odnose iz kojih ne može da dospe do sebe i svoje samostalnosti i integriteta. A možda možeš. Ti najbolje poznaješ svoju snagu i svoju slabost, samo budi svestan svega.

veze 2 Sa kakvim osobama ne treba da budeš u vezi

Ne zabavljaj se sa osobom koja vara

Naravno, ovo važi samo u slučaju da želiš da ti glava bude mirna i da imaš odnos bez drame. Ali ako si se već našao u švalerskoj varijanti, onda ti drama verovanto nije strana i ovaj otklon je uzaludan. Međutim, možda u međuvremenu shvatiš da ti takav intenzitet ne prija i da ti fali malo mira i stabilnosti i ono što se zove normalna veza, ma šta to bilo. Ali veza nastala iz trougla nema kapacitete da bude normalna, jer donosi sopstveno opterećenje – temelje na kojima se gradi. To ne znači da je to obavezno loša i promašena veza, nego da je specifična i da nema svako kapacitete da to nosi. Pa, ako otkriješ da te opseda ljubomora i posesivnost, u problemu si.

Editors choice