1/3

Među muškarcima, iz nepoznatih razloga, vlada ubeđenje da žene treba drndati, jer što si bolji prema njoj, ona je sve veća kučka, a što je gore tretiraš, ona sve više ludi za tobom. Kao i sve generalizacije i ova je zasnovana na stereotipima, koje iskustvo najvećeg broja ljudi potrvrđuje. Generalno, stereotipi žele dominaciju i generalizacija im sasvim odgovara, a ljudski umovi su podložniji takvim porukama, nego preispitivanju i sumnjičenju svega što je generalno. Izvesno je da postoje ženska ponašanja koja potvrđuju i podržavaju muški stav o potrebi da se žene drndaju, kao što postoje i muškarci koji to ne misle i ne čine i žene koje ne možete da drndate, jer su suviše pametne da bi se primale na gluposti.

Imate zamerke na njen izgled

Kad se žena dotera, a vi prokomentarišete ono što vam se ne sviđa. Kad se svuče, a vi joj brojite strije. Kad izjavite kako vam se baš sviđa kako se našminkala i kako uvek treba baš tako da izgleda. Kad joj kažete, super si, samo još malo da smršaš. Pametna žena će vas obrisati iz memorije. Neće vam pružiti još jednu priliku da se ponašate kao kreten. Iskusićete oštrinu njenog jezika i totalno zahlađenje njenog srca, koje je taman počelo da se zagreva za vas.

Ponašate se kao pas

Ima pametnih pasa, koji svoj posao čuvara shvataju ozbiljno. A ima i onih koji samo reže, kevću i nasrću, jer su prosto takvi – gadni. Ako ste neprijatni prema svima okolo, ponašate se oholo i skloni ste svemu i svakome da nađete manu, onda se ponašate kao neotesani ulični džukac. A pametna žena neće izgubiti suviše vremena u proceni da li može da vas prevaspita. Ostaviće vas da lajete na mesec i režite jureći svoj rep, jer ima pametnija posla.

tekst14 Šest ponašanja koja će vas diskvalifikovati kod pametnih žena

Editors choice