1/3

Kad uđeš u odnos sa novom osobom, hemija u početku određuje i diktira taj odnos. Ako ste oboje zagrejani, stvari se među vama odvijaju intenzivno i strastveno, ima mnogo dobrog seksa i deluje kao da je to sasvim dovoljno. Osećaj povezanosti postoji, a najjače ga doživljavaš kad ste goli i kad si u njoj. I to jeste intimnost, to što vam vaša tela omogućavaju da iskusite jeste povezanost i mnogo je dobro. Ali to nije sve.

intimnost 2 Šta je stvarno intimnost? Nije samo vruć seks!

Mnogi muškarci se na ovom mestu totalno zbunjuju i kad prođe vreme zaljubljenosti i intenzivne seksualne privlačnosti, oni ostanu u toj tački zbunjenosti i ne umeju da se pomaknu dalje, dok mnoge žene to od njih očekuju, jer se same spontano prilagođavaju daljem toku, dinamici veze. Ona razmišlja ovako – ok, potrošili smo prvu strast, utolili smo glad, postigli smo neki nivo bliskosti i sad je vreme da to gradimo dalje, da se bolje upoznajemo, da se više zbližimo, da pređemo na sledeći nivo.

Ali tebi je dobro na nivou na kome se nalaziš, recimo, i ne vidiš kako i zašto bi prelazio na sledeći i šta to uopšte znači. Dobro se osećaš kad ima dobrog seksa, i dalje je želiš, ali ne smeta ti da se ne vidite nekoliko dana i da svako živi svojim životom, da se sastajete onda kad možete da uskočite u krevet i uopšte, ne želiš da menjaš svoj način života i da ga prilagođavaš dinamici veze. Tebi ta dinamika ne određuje život, a njoj određuje.

Editors choice