1/3

Možda imaš sreće, ili nešto radiš kako treba, pa nikad i nisi u vezi sa nekim do koga ti nije stalo – ali svakako razlikuješ nivoe osećanja i sopstvene angažovanosti u nekoj vezi. Kad si sa nekim ko ti stvarno znači, često se nalaziš u situaciji da iskusiš šta sve ljubav može da bude, o čemu ranije nisi ništa znao.

Razgovor pre svega

Ako si čuo da je komunikacija najvažnija u partnerskim odnosima, a nisi znao šta se tu tačno traži, otkrićeš u odnosu sa nekim do koga ti je stalo. Jer želiš da znaš sve o toj osobi, želiš da ona zna sve o tebi, želiš da se uvek razumete i da sve razjasnite, a to je moguće jedino ako uvek razgovarate o svemu na najotvoreniji način. Jezik je sredstvo sporazumevanja i kada postane izvor nesporazuma sa nekim do koga ti je stalo, to prosto ne možeš da prihvatiš i trudiš se da pronađeš način da se razumete, sve dok ne uspe i dok komunikacioni kanal opet ne bude čist.

veza 21 Važne stvari koje naučiš u vezi sa osobom do koje ti je stalo

Ljubav je dvosmerna ulica

Kad ti je stalo, želiš da znaš da je i njoj stalo barem isto toliko. Kažu da jedno od dvoje uvek voli više, ali to znači da onaj koji voli manje zapravo ne ume da voli, da ima komunikacionih problema, da se boji prepuštanja i da ne ume to da prevaziđe. Kad je ljubav dvosmerno protočna, kao što treba da bude, onda se izliva i uliva i neprestano kruži kroz vas i oboje znate šta osećate jedno prema drugom, u stanju ste da to osetite i izrazite i srećni ste i zahvalni zbog toga.

Editors choice