1/3

Biti veran ne znači samo držati zakopčan šlic i ruke u džepovima, ljubiti, grliti i spavati samo sa jednom osobom. Vernost je mnogo više od fizičkog kontakta, odnosno održavanja fizičkog kontakta samo sa onom sa kojom si u vezi.

Biti veran, znači odabrati i biti posvećen svom izboru na svaki način. To znači da više nisi dostupan drugim ženama, jer više ne tražiš. To znači da si našao onu sa kojom želiš da budeš, koja te ispunjava i usrećuje. Ne samo da ne želiš da je povrediš, nego uopšte ne želiš druge. To znači nemati nikakvu rezervu, ne održavati nikakav flert, prekinuti svaki drugi odnos u kome flert postaje intenzivan, zatvoriti vrata “opcijama” i ne tražiti pomoćni izlaz, jer više od svega želiš da budeš tu gde jesi.

To znači jasno pokazivanje svima da nisi zainteresovan. Biti javno u vezi, tako da svi vide da si zauzet i posvećen. To znači da se tako ponašaš i kad nisi u društvu voljene osobe, da si deo para i kad si sam. Biti veran znači ne odavati utisak da si dostupan kad komuniciraš sa drugim ženama, znači postaviti granice i ne žaliti zbog toga. Deluje kao da biti veran znači biti svetac, ali to je više mešavina svesti, odluke i rešenosti. Ne naći se u situaciji da doživiš iskušenje, vrednije je nego odoleti iskušenju. Jer to znači da zaista čuvaš svoj odnos kao nešto dragoceno i vredno i da si spreman da učiniš sve da ga ne izložiš riziku i iskušenju.

parovi3 Zašto biti veran ne znači samo nemati seks sa drugim osobama?

Editors choice