1/3

Ali sve što kažeš i napišeš, ona proučava i analizira. Poruku koju si joj poslao pročita nekoliko puta, ma koliko bila kratka. Pažljivo iščitava tvoje komentare na društvenim mrežama, kao i fotografije koje objavljuješ, kao i komentare tvojih (ženskih) prijatelja. Ona pretpostavlja da reči, slike, objave, ne govore sve, ali da mnogo otkrivaju o tebi, naročito ono što nisi rekao i objavio. Ona tumači i traži skrivenu poruku, nastojeći da odmeri da li je to dobro ili loše – ili za nju. Ona samo želi da se orijentiše i zato se napreže da gleda kroz tebe, odnosno, kroz ono čime se predstavljaš, da bi bolje videla pravog tebe. Da zna da li treba da ti požuri u susret, ili da čeka da ti kreneš ka njoj, da li treba da strahuje da ćeš je povrediti, ili može da ti veruje. Ona pokušava da oceni da li je bezbedno voleti te.

Kao da na svetu postoji tako nešto kao što je bezbedna ljubav, u kojoj niko ništa ne rizikuje. Ni najstabilnija veza na svetu nije bezbedna, niko ne može da predvidi šta može da se dogodi i niko ne može da se zaštiti od povređivanja bilo koje vrste. Moguće je samo svesno prihvatiti rizik.

Pa, ona to i radi. Pokušava da te “pročita”, “skenira”, “provali” i da proceni da li si vredan rizika u koji se već upustila. Ona zna da niko na svetu nije potpuno otvoren i potpuno iskren i da i najdobronamernija osoba može slučajno da je povredi.

devojka 4 Zašto ona preterano analizira sve što kažeš?

Editors choice