Avokado

Mnogi misle da u avokadu ima skroba i holesterola i da ga zato treba izbegavati. Istina je da avokado sadrži zanemarljiv nivo holesterola i mononezasićene masne kiseline koje inače snižavaju nivo holesterola u organizmu. Avokado je dobar za podizanje energije čitavog organizma, kao i u borbi protiv srčanih oboljenja.

Paradajz

Bilo koja vrsta paradajza sadrži dovoljno hranljivih i lekovitih sastojaka, koje ga svrstavaju u hranu zdravlja i dugovečnosti. Jedan od najvažnijih sastojaka je kalijum, bitan za svaku vrstu dijetetskog režima ishrane. Sastojci paradajza pomažu u regulisanju tečnosti u organizmu, što rasterećuje rad srca i mišića.

zdrava hrana zdrava ishrana 3 Namirnice za zdravlje i dugovečnost

Pasulj

Odličan povrćni (neživotinjski) izvor proteina, bez masnoća, a sa velikom količinom vlakana. Sastojci pasulja podstiču probavu i imaju ulogu u oporavku mišića od povreda.

Orasi

Biljni izvor Omega 3 masnih kiselina, koje su važne za tvoju memoriju i mentalnu kondiciju, sadrži i minerale kao što je bakar i mangan. Jedna šaka oraha dnevno nadoknađuje potrošnju i obezbeđuje zalihe Omega 3 masnih kiselina u tvom organizmu.

Pročitajte još i ovo:

Ovo su odlične večere koje sigurno ne goje

Kako da izgledate MLAĐE uz pomoć hrane

Recepti za potpuno zdrav i hranljiv doručak

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija:

Brankica Milošević

 

 

Editors choice