Šta devojkama najviše smeta kod muškaraca

Misterije ljudskog organizma

Koje su granice ljudske izdržljivosti

Višeljublje – model emotivnih odnosa ili opasnost za ljubavne veze

Intervju: “Goblini” o nastupu u Beogradu, emocijama i muzičkim legendama

Ako je voliš, ne dozvoli da se pored tebe oseća nesigurno

Greške koje praviš tražeći smisao u svom životu

Pet vežbi za unapređenje brzine tokom treninga

Svi trendovi koje moraš da ispratiš u 2018.

Tajne dobrog + urbanog stila za muškarce koji nemaju mnogo vremena za to

Velike misli o snovima i uspehu Volta Diznija

Načini na koje nesvesno sabotiraš svoju budućnost

Praktični saveti za dugu i stabilnu vezu

Kako da ostaviš dobar utisak prilikom konverzacije?

Kako da ostaviš dobar utisak prilikom konverzacije?

2/3

Tehnika ogledala

Brojna istraživanja ukazuju na to da se ljudima više sviđaju oni koji imaju sa njima više sličnosti. Zato u komunikaciji sa nekim, treba da pronađeš i naglasiš te sličnosti. Ali ako konverzacija ne ide u pravcu ćaskanja, u kome se dodirne tačke spontano otkrivaju, postoji jedan trik – budi ogledalo svom sagovorniku. Prostije rečeno, posmatraj njegov govor tela i imitiraj ga. Ako sagovornik gestukilara, uzvrati na jednako živahan način, ako je miran i suzrdžan, umiri se i povuci, ako mu je ton topao i srdačan neka i tvoj bude takav. Ako je upadljivo krut i ti se drži tako, a ako je ležeran i insistira na nekonvencionalnom ponašanju, onda se ponašaj na njegov način. To će poslati sagovorniku poruku da ste slični i da možete da se razumete, da treba da ima poverenja i da može da se opusti – doživeće te kao prijatnu i simpatičnu osobu.

Podstakni sagovornika da govori o onome što ga zanima

Ključno pitanje uspešne konverzacije nije “o čemu da razgovaram?” nego “kako da ga navedem da priča o onome o čemu želi da priča?”

To nije teško otkriti, jer svako jasno pokazuje kad mu je neka tema bliska i zanimljiva, a kroz pričanje o onome što voli, svaka osoba se otvara i dopušta ti da dopreš do nje – kao da ste već stari prijatelji. I svako će imati osećaj da je uživao u konverzaciji i da je vreme veoma brzo prošlo, ako je govorio o nečemu što ga veoma zanima. Tvoje je da slušaš i osluškuješ, da postavljaš podsticajna pitanja i da pažljivo pratiš ono o čemu je reč – svakome laska kad pokažeš živo zanimanje za temu koja njega okupira.

poslovna konverzacija 3 Kako da ostaviš dobar utisak prilikom konverzacije?

Wannabe TV

Editors choice