1/3

Poštovanje. Jednostavna reč, a zadaje toliko muka! U životu želiš da te poštuju. U bilo kome emotivnom odnosu, takođe. Na poslu, hej, pa to se podrazumeva! I generalno, zašto bi ikada bio u ikakvom odnosu sa nekim ili nečim ako ne dobijaš potrebno poštovanje, poštovanje koje zaslužuješ? Zar mnogo tražiš – da te poštuju? Ne. Ali ipak, poštovanje, baš kao i poverenje, treba zaslužiti, a svakako treba i održati. Što će reći, u velikoj meri zavisi i od tebe samog. Zato, ako želiš da na poslu zadobiješ poštovanje koje smatraš da zaslužuješ, vodi računa o ovim stvarima:

Ne brini se toliko. Stvarno.

Naravno da treba da brineš o tome u kom pravcu ide tvoja karijera, o ciljevima, planovima i ostalo. Pa čak i tome šta drugi misle o tebi. Ali, baš kao i u vezi, ako se trudiš previše i ako neke stvari forsiraš, to je veštački, to se vidi, to niko ne želi da trpi. Budi to što jesi, prati svoj unutrašnji osećaj i ponašaj se prirodno. Neko će to zaista ceniti. Baš kao i u vezi.

Nikad ne probijaj rokove. Nikad.

Ako želiš da te poštuju i okarakterišu kao dobrog radnika i kolegu, trudi se da svoj posao radiš najbolje moguće. Možeš ti da budeš skot od čoveka ovako privatno, ali ne dozvoli da se tvom poslu i radu ikad išta zameri. Ne ostavljaj prostora. Budi besprekoran.

posao 2 Kako da zadobiješ poštovanje na poslu koje zaslužuješ

Editors choice