1/3

Poput vezivanja kravate i leptir mašne, ovo je nešto što svaki muškarac mora da zna. U početku su nošene isključivo svilene maramice, kao simbol statusa i bogatstva, a kasnije su postale dodatak autfitu koji je poželjno da svaki muškarac poseduje. Džepna maramica će svakako upotpuniti izgled, učiniti da sako u čijem se džepu nosi izgleda drugačije, uz različite maramice, čak će izgledati kao da nije isti sako u pitanju. Uklapa se uz elegantne kombinacije za svečane prilike, kao i uz ležeran svakodnevni stajling.

Kockasto savijanje

Ovo je defnitivno najlakša opcija. Jednostavno presavij maramicu na pola, još jednom je presavij po sredini, sve dok ne dobiješ mali pravougaonik koji će ti vireti iz džepa. Ovaj način nošenja džepne maramice se ujedno naziva i predsednički, s obzirom na to da je idealan za profesionalne, ozbiljne prilike. Joč bolje će izgledati ukoliko je u pitanju bela maramica.

dzepna maramica 1 8 načina za savijanje maramice u džepu sakoa

Sa jednim vrhom

U pitanju je jedna od lakših varijanti koja je adekvatna i za opuštenije, kao i za elegantnije prilike. Savij maramicu na pola, onda još jednom dok ne dobiješ pravilan kvadrat. Nakon toga, postavi maramicu ispred sebe tako da izgleda kao dijamant i savij krajeve ka sredini kvadrata, i na kraju donji deo presavij na gore. Tako će, kada se složi u džep, vireti samo jedan vrh izvan njega.

dzepna maramica 2 8 načina za savijanje maramice u džepu sakoa

Editors choice