1/3

Dolaze nam topliji dani, leto, a ono šta će nam svima biti potrebno, što zbog sunčanih zraka, što zbog lepšeg izgleda jer su fantastičan modni detalj, jesu sunčane naočare. Ali često pri njihovom odabiru dolazi do problema koje uzeti, koje realno pristaju tvom obliku lica i koji će ti najbolje stajati. Evo nekih smernica koje će ti pomoći kako da odabereš naočare naspram svog oblika lica.

Izdužen oblik lica

Ukoliko imaš izduženi, odnosno duguljasti oblik lica biće potrebno da napraviš dobar kontrast između njega i oblika samih naočari. Najbolje će ti sigurno pristajati oversize naočare, koje su nešto veće, malo šire, a najbolji način da uvidiš da to zaista jeste najbolji izbor jeste da isprobaš naočare za skijanje. Tako i odaberi neki veći okvir koji će na tvojoj glavi najbolje izgledati.

 

duguljasto lice Kako da odabereš savršen oblik naočara za sebe?

Kockasti oblik lica

Ovaj oblik lica karakterišu “jake”, naglašene crte koje prave takav oblik kocke, odnosno nešto približno njoj. Ovo je ujedno najmuževniji oblik lica, u čemu će se svi složiti, pa će ti biti potreban nešto okrugliji oblik naočara, koji će kontrastirati tvom obliku lica. Najbolji izbor su avijatičarke koje će od svih modela najlepše biti u tvom slučaju.

kockasto lice Kako da odabereš savršen oblik naočara za sebe?

Editors choice