1/3

Veliki filmski projekti uvek obuhvataju mnogo posla, mnogo zadataka i višemesečne pripreme, pre nego uopšte i “padne” prva klapna. Jedna od veoma bitnih stavki jeste i predstaviti likove u samom filmu kroz odevne kombinacije i stil koji ih karakteriše, jer je to često veoma bitno za određivanje same ličnosti i pojedinih osobina. A nakon filma, često mnogi od njih ostanu i modne ikone, muškarci koji nisu realni, ali mnogo čemu uče, poput ovih koji su svakako jedni od najstilizovanijih filmskih likova ikada.

The Talented Mr Ripley

Diki Grinlif, svakako je jedan od likova koji se pamti dugo. Ono po čemu ga sada izdvjamo jeste njegov ležeran, a opet sasvim moćan izgled sa veoma jakim stavom. Lagane košulje, polo majice, bermuda šortsevi i chino pantalone, uglavnom su u filmu deo njegovog izgleda.

dickie5 Najstilizovaniji filmski likovi svih vremena

Rebel Without A Cause

Nažalost, danas bi “kopiranje” ovog stajlinga bilo neshvatljivo i ne tako dobro prihvaćeno, jer bi izgledao kao zvezda podijuma za igru iz prošlog veka, ali u tom periodu, to je bio stil koji je mogao da zaseni, onakav kao što je u ovom filmu imao Džim Stark. Međutim, uske farmerke i bela majica, bez ovakvog gornjeg dela i dalje je nešto u čemu svaki muškarac izgleda odlično.

stylish film all time 2 Najstilizovaniji filmski likovi svih vremena

Editors choice