1/3

Velika Britanija je uvek bila, a to je podrazumeva se i ostala, jedna od destinacija koje se rado uvrste na listu must visit zemalja. Ima mnogo razloga zbog kojih je privlačna, a jedna od njih svakako jeste i to da je puna istorijskih spomenika, savršene arhitekture, a i jedna je od zemalja koja ima kraljicu na svom “čelu”. Ukoliko i ti želiš da je posetiš, onda je potrebno da znaš da su ovo najpopularnija mesta koja svi žele, i moraju da posete.

Britanski muzej

Ako ti kažemo da godišnje kroz ovaj muzej prođe preko 6 miliona ljudi, biće ti sasvim jasno zbog čega kažemo da je jedno od najpopularnijih mesta koje svi posećuju. Ovaj muzej je posvećen ljudskoj istoriji, umetnosti i kulturu, zbog čega jeste toliko atraktivan. Nalazi se u okolini Londona.-

velika britanija 1 Ovo su najpopularnija mesta u Velikoj Britaniji

Nacionalna galerija

Takođe, sa preko 6 miliona poseta u toku godinu dana, Nacionalna galerija je muzej umetnosti koji se nalazi u Centralnom Londonu i pruža mnogo toga za videti, što čak rečima ni ne može da se opiše.

velika britanija 2 Ovo su najpopularnija mesta u Velikoj Britaniji

Tejt modern

Nacionalna galerija moderne umetnosti, nalazi se na samoj obali Temze i tokom godine ima nešto manje od 6 miliona poseta. Ovo je jedna od najpopularnijih galerija ne samo u britaniji, već na celom svetu.

velika britanija 3 Ovo su najpopularnija mesta u Velikoj Britaniji

Editors choice