1/2

Ben Yun je jedan od najpoznatijih dizajnera kompanije Nike, koji već 19 godina predano i sa velikim entuzijazmom radi na uvođenju inovacija i svežih ideja u Nike liniju obuće namenjenu trčanju. Imali smo zadovoljstvo da popričamo sa Benom i saznamo nešto više o njegovom putu ka globalnom uspehu, kao i o Air Max 95 Ultra Jacquard patici koju je sa timom dizajnera osmislio koristeći elemente originalne Air Max 95 patike, koja ove godine proslavlja 20 godina postojanja.

Šta je to što je bilo presudno da počnete da radite za Nike?

Pre nego što sam postao deo Nike tima, radio sam za jedan drugi sportski brend. Trenutak kada sam odlučio da treba da pređem u Nike, bio je kada sam video dizajnersko rešenje patika Air Max 95. Video sam Nike kao mesto gde stvarno mogu u potpunosti da iskažem sebe, svoje ideje i vizije, bez sputavanja ljudi iz poslovnog sveta koje više zanima profit nego kreativna ideja.

Da li je rad na modelu Air Max 95 Ultra Jacquard bio prvi put da radite na Air Max 95 liniji?

Ne. Do tada sam već imao priliku da radim na inovacijama originalnog modela Air Max 95, ali nismo bitno menjali njegov izgled. Međutim, kod modela Air Max 95 Ultra Jacquard smo stvarno pomerili granice i napravili nešto potpuno novo, držeći se ipak nekih originalnih elemenata Air Max 95, koju je pre 20 godina dizajnirao legendarni Sergio Lozano.

Air Max 95 proslavlja 20 godina1 Intervju sa čuvenim Nike dizajnerom Ben Yunom

Editors choice