1/3

Tokom 90-ih godina, ali i na početku trećeg milenijuma, i te kako su bili popularni filmovi koji su prikazivali “daleku” budućnost mkoja se uglavnom odnosila na period koji sada već polako dolazi, kao što su naprimer 2020-e ili 2030-e godine. Međutim, kroz njih se često prikazivalo neko vreme koje je sasvim čudno, u kojem robot menja čoveka, internet funkcioniše na neki nelogičan, način koji nikada kasnije nije ni bio u opciji, a često je prikazivano i to u kakvim kućama ćemo kroz nekoliko decenija živeti. Možda su neki filmovi bili u pravu, neki su sigurno omašili, ali kada je arhitektura u pitanju, mislimo da znamo kako izgleda dom iz budućnosti, koja već sada polako nastupa.

U jednom delu Španije, i to sasvim brdovitom delu ove zemlje, otpočela je gradnja sasvim neobičnih građevina koje će se koristiti kao domovi za stanovanje, ali i kao poslovni prostori, naravno, sve u zavisnosti od želje i potreba njihovih kupaca. Najveća zanimljivost u vezi sa ovim kućama jeste upravo spoj nespojivog, spoljašnjeg izgleda sa samim predelom u kojem se ove zgrade i kuće grade.

arhitektura luksuzni dizajn 1 Da li ovako izgleda kuća iz daleke budućnosti? arhitektura luksuzni dizajn 2 Da li ovako izgleda kuća iz daleke budućnosti?

Editors choice