1/3

Kao i svaka, i ova godina obiluje raznoraznim filmskim naslovima koji su izazvali velike reakcije, neki one lošije, a neki veoma dobre. Od komedija, preko horora, do trilera, pa sve do adaptacije klasika, odabrali smo nekoliko onih koji se mogu uvrstiti u najbolje prikazane filmove u 2017-oj godini do sada.

Ledi Magbet

Vilijam Oldroj je kroz  svoju karijeru radio kratke filmove, pa je tako film Best osvojio velike nagrade i bio jako zapažen. Međutim, svoju opčinjenost klasicima i cilj da ih obradi nastavio je prvim svojim igranim filmom Ledi Magbet čija je radnja smeštena u 1865. godinu u ruralnoj Engleskoj. Priča prati Katarinu, mladu ženu koja je udata za dosta starijeg čoveka, ali, da je to brak bez ljubavi, brak u kojem se guši što zbog supruga, tako i zbog njegove porodice, potražiće neku vrstu utehe – a naći će je u strasnoj vezi sa jednim od radnika na suprugovom imanju. Odjednom, krhka i nežna, Katarina postaje snažna žena spremna da se bori za ono šta želi!

I Don’t Feel at Home in This World Anymore

Skoro pa savršenstvo u svom žanru. Priča prati jednu depresivnu ženu, koja iz svoje emotivne provalije biva “izvučena” nakon toga što je opljačkana. Posle tog događaja, ona odlučuje da započne potragu lopova, da ih prati, a onda se u jednom trenutku, nenadano, nalazi u svetu kriminala.

Editors choice