1/3

U letnjem periodu često se javlja zamor koji ume nekada i ozbiljno da te omete u funkcionisanju i obavljanju najjednostavnijih obaveza i zadataka koje imaš u toku dana, što zbog visokih temperature, neprilagođene ishrane i mnogo čega drugog. Međutim, to nisu jedini faktori koji utiču na pojavu umora, ali je bitno prepoznati šta je to što ti smeta, a onda se svakog dana truditi da neke od tih stvari i izbegneš.

Ishrana

Kao što je već i pomenuto, hrana koju jedeš utiče na to da osećaš više ili manje energije. Posebno u letnjim danima, treba izbegavati kaloričnu i jako začinjenu hranu, ugljene hidrate, jer utiču na pospanost i “omrtvalost” u toku celog dana, te svoju ishranu moraš da baziraš na proteinima, zdravim mastima, ali i da obratiš pažnju na to da unosiš dovoljno vitamina i minerala koji ti obezbeđuju dovoljno pozitivne i pokretačke energije.

Manjak fizičke aktivnosti

Iako kada su temperature izrazito visoke nećeš moći baš da radiš jako naporne vežbe i da imaš svakog dana treninge koji traju dugo, jer sami po sebi dosta iscrpljuju, ne smeš ni da provodiš vreme ležeći i ne radeći ništa. Umesto svega toga, lagani džoging u ranim jutarnjim časovima, ili duge, večernje šetnje biće najbolje rešenje da sebi obezbediš normalno funkcionisanje i dobar unutrašnji osećaj.

umor 2 Osećaš umor? Evo i zbog čega!

Editors choice