1/3

Kada uvidiš da ti je muževnost, odnosno, takozvana muškost ugrožena, to verovatno nije zbog toga što te je strah da nešto uradiš ili imaš strah od neke neuobičajene, banalne sitnice, već se radi o tome da je tvoje mentalno zdravlje verovatno ugroženo. Često kada se pomene manjak samopouzdanja kod muškaraca, onda se proverava kakav je nivo testosterona, jer iako se čini da je nemoguće, sve su češći slučajevi da su i kod muškaraca u najboljim godinama hormoni u opadanju, a sve uglavnom zbog načina i stila života. Neke od stvari koje radiš svakodnevno umeju u velikoj meri da utiču na smanjenje nivoa testosterona, te bi trebalo bar da umanjiš njihovo korišćenje, konzumiranje, kako bi izbegao ovaj problem.

Iako uz alkohol možeš da osetiš nalet samopouzdanja i sigurnosti, ali zapravo, istina je sasvim drugačija. Ovo je svakako nešto što znamo najbolje, alkohol ima susptance koje usporavaju nastanak testosterona, kao i njihovo smanjenje u organizmu za duže vreme.

Iako sasvim neočekivano, žvakaće gume koje koristimo da bismo osvežili dah zapravo mogu da dovedu do smanjenja nivoa testosterona u organizmu. Neka od istraživanja pokazuju da mentol i još neke druge supstance koje skoro svaka žvakaća guma ima pokazuju da one nisu dobre po nas.

testosteron 2 Stvari koje utiču na smanjenje nivoa testosterona u tvom organizmu

Editors choice