Letnje vreme i godišnji odmori su idealan trenutak da malo ne radiš ono što inače stalno radiš, da izađeš iz svoje zone komfora i postaneš avanturista, makar na kratko. To ne znači da treba da se baviš rizičnim i ekstremnim sportovima i da izlažeš sebe nekim neprijatnostima – upravo suprotno. Treba da otkriješ nova zadovoljstva.

Idi negde gde do sada nisi bio

Ako imaš novac, samo napred, priredi sebi neki luksuzan i egzotičan provod, ali ako nemaš, nemoj da misliš da te to sprečava da otkrivaš nova i zanimljiva mesta. U tvojoj najbližoj okolini sigurno, ali sigurno postoje oblasti koje nikada nisi istražio, a do kojih se verovatno može stići biciklom. Stvarno, kada si poslednji put išao na izlet? Ranac na leđima, hrana, voda, vreća za spavanje, sredstvo protiv komaraca, par hepo-kocki da lakše zapališ vatru i odlazak u najbližu prirodu ili negde malo dalje, poljskim putem za koji ne znaš gde vodi, sam ili u odabranom društvu.

Istraži nove ukuse

Imaš svoju omiljenu hranu i ona ti nikada ne dosadi. Ali ako se nalaziš negde na odmoru, probaj lokalne specijalitete, umesto da naručuješ ono u šta si siguran.

zanimljivosti 2 Stvari koje svaka osoba treba da radi barem jednom godišnje
Comments