Ne možete da napravite od sebe nešto suprotno svojoj prirodi, samo da biste ženama bili privlačni, ali verovatno imate neku osobinu i neki potencijal koji možete da razvijate, ako znate u kom pravcu želite da gradite sebe. Na teksaškom univerzitetu sprovedena su istraživanja, u kojima se došlo do sledećih rezultata.

Ženama nisu privlačni nasmejani muškarci

Ovo je neočekivano – svi vole da vide osmeh, on ukazuje na dobro raspoloženje i pozitivnu energiju, pa kako sad ženama osmeh nije privlačan? Istraživanje je pokazano da su ženama najodbojniji i najneprijatniji muškarci koji se keze – smešak je prihvatljiv, ali širok kez je – cerenje. Naučnici to objašnjavaju povezanošću sa primitivnim instiktima iz davne prošlosti – kod primata, razvučene usne su znak straha i potčinjavanja, pa nasmejani muškarci deluju kao slabići i gubitnici (na podsvesnom nivou). Dakle, ozbiljno lice je privlačno, ali snažan glas je privlačan – to je odlika dominantnog mužjaka.

Vrlo zgodan muškarac je manje privlačan od prosečnog

I opet, naučnici pronalaze razloge u primitivnim zapisima koje nosimo u svojoj genetici – ženke u prirodi ne biraju najupadljivije i najkočopernije mužjake, jer njihova upadljivost privlači predatore i veće su šanse da će nastradati. One biraju manje upadljive mužjake, koji će im obezbediti potomstvo. Time se objašnjava to što se ženama više sviđaju muškarci prosečnog izgleda – manje su šanse da će biti privlačni suparnicama, a kad se žene ne interesuju mnogo za njih, muškarci će biti usmereniji na ženu koju imaju.

Comments