Brijanje – svakodnevna aktivnost velike većine muškaraca. Verovatno ste se u životu obrijali i više puta nego što možete da izbrojite, ali, da li ste ikada razmišljali o tome da se niste obrijali pravilno? Ako vam se dogodila iritacija kože nakon brijanja ili imate problem sa uraslim dlakama, velike su šanse da grešite pri brijanju. Zato vam u nastavku teksta otkrivamo kako da se u samo sedam jednostavnih koraka obrijete na pravi način – i sprečite neželjene iritacije lica!

Umijte se mlakom vodom i sredstvom za umivanje

Umijte lice mlakom vodom i sredstvom za umivanje namenjenom vašem tipu kože. Na ovaj način ćete umiti lice od nečistoća i otvoriti svoje pore, te će one lakše “disati” i samim tim ćete umanjiti šanse za urastanje dlačica brade ili neželjene iritacije.

Uradite nežni piling lica

Pre nego što počnete sa brijanjem, obavezno uradite i nežni piling lica nakon umivanja. Piling će otkloniti sve one golim okom nevidljive mrtve ćelije sa kože vašeg lica, čime ćete kasnije sprečiti neželjeno začepljenje pora brijanjem. Ipak, lice nemojte prejako trljati pilingom, jer ne želite da oštetite kožnu barijeru i nepotrebno iziritirate kožu. Ipak vam sleduje brijanje oštrim brijačem, koje zahteva negovanu i meku kožu lica!

Iskoristite ulje za mekoću lica i brade

Kako biste dodatno omekšali kožu i bradu i pripremili se za oštri brijač, trebalo bi nakon pilinga da lice i bradu omekšate uljem za lice. Slobodno ga nanesite i preko brade, jer će ono omekšati dlačice i učiniti ih “poslušnijim” i lakšim za skidanje brijačem.

Comments