Frizure su oduvek igrale značajnu ulogu u definisanju ličnog stila, a promena izgleda kose može biti sjajan način da osvežite svoj izgled i unesete novu energiju u svoj stil. Bez obzira na to da li razmišljate o suptilnoj promeni ili potpunoj transformaciji, nova frizura može značajno uticati na vaše samopouzdanje i celokupan utisak koji ostavljate.

Važno je da se osećate samouvereno, zato vam donosimo predloge za moderne muške frizure za sve tipove kose. Ove frizure pomoći će vam da pronađete savršen izgled koji će odgovarati vašem licu, tipu kose i životnom stilu, istovremeno vas držeći u korak sa aktuelnim modnim trendovima.

Moderne muške frizure za sve tipove kose

Razdeljak po sredini

Univerzalna frizura koja odgovara različitim tipovima kose i oblicima lica. Ovaj opušteni izgled koji ne zahteva mnogo održavanja inspirisan je stilom poznatih ličnosti poput Louisa Partridgea i Parka Jimina iz BTS-a. Bez obzira da li imate dužu ili kraću kosu, razdeljak po sredini možete nositi zalizan unazad, iza ušiju ili u kraćoj varijanti – u svakom slučaju, zračićete efortless stilom. Ova frizura je idealna za muškarce koji žele da istaknu svoje crte lica, posebno jagodice i bradu.

Razdeljak sa strane

Ako vam se ne dopada razdeljak po sredini, razmotrite frizuru sa razdeljkom sa strane po uzoru na Jacob Elordija i Adam Drivera. Ova frizura je idealna za muškarce sa četvrtastim licem ili izraženom vilicom jer savršeno balansira crte lica. Razdeljak sa strane je klasičan izbor koji nikada ne izlazi iz mode. Za oblikovanje frizure, možete koristiti gel ili kremu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gold Derby (@goldderby)

Buzz cut

Iako ne morate u potpunosti obrijati glavu, ova ultramoderna frizura zahteva minimum održavanja i stilizovanja. Inspiraciju možete potražiti kod Harrya Stylesa koji je svojevremeno šokirao fanove svojom novom kratkom frizurom. Buzz cut vam pruža dve opcije – da je održavate kratkom ili pustite da poraste u novu frizuru. Ova frizura je odlična za muškarce koji imaju gust rast kose ili žele da istaknu svoje crte lica. Takođe je praktična opcija za sportiste ili muškarce koji vode aktivan životni stil.

Mullet

Jedna od najpopularnijih muških frizura ove godine. Poznate ličnosti poput Paula Mescala i Harrisa Dickinsona dale su moderan pečat ovoj kontroverznoj frizuri iz osamdesetih godina prošlog veka. Mullet frizuru možete prilagoditi svom obliku lica – kraće varijante sa ravnim šiškama ili duže, raščupane verzije. Ova frizura je idealna za muškarce koji žele da eksperimentišu sa svojim izgledom i privuku pažnju. Možete da je oblikujete na različite načine – od uglađenog poslovnog izgleda do opuštenog rokerskog stila.

Crew cut

Klasična frizura koja nikada ne izlazi iz mode. Ova kratka frizura sa blago dužom kosom na vrhu glave idealna je za muškarce sa dijamantnim ili trouglastim oblikom lica. Laka je za održavanje – samo nanesite malo gela ili kreme ujutru za postizanje željene teksture i volumena. Crew cut je popularan izbor među poslovnim ljudima i sportistima zbog svog urednog i profesionalnog izgleda.

Raščupana frizura

Savršen izbor ako želite da postignete ležeran i neobavezan izgled. Inspiraciju možete potražiti kod Austina Butlera i Ryana Goslinga koji često nose ovu frizuru. Za postizanje efekta “I woke up like this” koristite vosak za kosu i prstima kreirajte teksturu. Za dodatni efekat možete koristiti okruglu četku za feniranje. Ova frizura je idealna za muškarce sa prirodno talasastom ili kovrdžavom kosom, ali je mogu nositi i oni sa ravnom kosom uz pomoć odgovarajućih proizvoda za stilizovanje.

Duga kosa

Duga kosa kod muškaraca je sve popularniji trend. Poznate ličnosti poput Deva Patela i Aarona Taylor-Johnsona pokazuju kako da nosite ovaj stil. Duga kosa do brade je izuzetno prilagodljiva- možete je nositi sa razdjeljkom po sredini, sa strane ili zalizanu unazad. Ova frizura zahteva više nege i održavanja, ali pruža brojne mogućnosti za stilizovanje – od opuštenih punđi do elegantnih rep frizura.

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Ein Beitrag geteilt von IMDb (@imdb)

Fade sa teksturom na vrhu

Ova frizura kombinuje klasičan fade sa strane i pozadi sa dužom, nameštenom kosom na vrhu glave. Možete birati između high fade, mid fade ili low fade, u zavisnosti od želja. Ova frizura je odlična za muškarce koji žele da kombinuju uredan izgled sa modernim stilom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham)

Pročitajte i ovo: Načini da savladate moć samodiscipline – i ostvarite ono što želite

Naslovna fotografija: instagram.com/theojamessite

Nikola Gudelj

Comments