Satovi Toma Bradyja će uskoro biti izloženi na prodaju, u okviru Sotheby’s aukcije GOAT kolekcije Watches & Treasures from Tom Brady.  Poznato je da Tom Brady ima vrhunsku kolekciju satova – tokom godina, viđali smo sedmostrukog šampiona NFL Super Bowla kako nosi neke od najređih i najtraženijih komada na svetu, poput Rolexa, TAG Heuera i Audemars Pigueta. Sportska legenda je čak objavila sopstvenu verziju IWC Big Pilot’s sata, uz filmsku priču o razvoju karijere od detinjstva u Kaliforniji, do američke ikone.

Kolekcija GOAT (Greatest Of All Time) u Njujorku u decembru nudi neke od Bradyevih unikatnih ličnih predmeta – pored satova, tu su dresovi nošeni u igri i drugi predmeti, komadi iz vremena na Univerzitetu u Mičigenu i njegova dragocena oprema New England Patriots i Tampa Bay Buccaneers. Ali, satovi su ono što zaista skreće pažnju uzbuđenih fanova i kolekcionara.

Satovi Toma Bradyja na GOAT aukciji

Kao što je Sotheby’s naveo, GOAT kolekcija nudi zapažene satove koje je Brady nosio na značajnim događajima u svetu sporta i van njega. Među njima su komadi  Patek Philippe, Rolex i IWC, kao i jedinstveni Audemars Piguet Royal Oak Flying Tourbillon, napravljen za Netflixov specijal The Roast of Tom Brady.

IWC – Pilot’s Watch Top Gun Edition ‘SFTI’

Indikacija cenae ovog IWC-a je između 12 do 18 hiljada dolara i ovaj komad pripada ograničenom izdanju iz 2020. godine. Fanovi bi se mogli setiti da je ovo sat koji je Brady nosio na sada viralnom snimku na kome iz čamca dobacuje Vince Lombardi trofej ekipi u drugom čamcu, nakon spektakularne pobede 2021. godine.

Pored svih ostalih odlika sata sa alatom za taktičku avijaciju i zvezdanog hronografskog mehanizma, ovaj sportski sat овај, ograničen na 1500 modela širom sveta, opremljen je zelenim tekstilnim remenom, što ga čini jednim od najnosivijih pilotskih satova koje je IWC ikada proizveo.

 Tom Brady ima impresivnu kolekciju satova   spremnu za GOAT Sotheby’s aukciju

instagram.com/iwcwatches

Rolex Day-Date 40 na GOAT aukciji

Klasičan dizajn sa raskošnom završnom obradom, Rolex Day-Date Tom Bradlya izaziva oduševljenje. Napravljen je od platine i dijamanata 2021. godine i sadrži brojčanik i narukvicu od meteorita. Brady je veliki obožavalac Day-Date modela, ali ova opcija je daleko najluksuznija, a indikacija cene je između 80 i 120 hiljada dolara.

 Tom Brady ima impresivnu kolekciju satova   spremnu za GOAT Sotheby’s aukciju

instagram.com/rolex

Pročitajte i ovo: Unapredite svaku odevnu kombinaciju: Nakit i ručni satovi na radaru WMAN stilista

Richard Mille RM-35 „Baby Nadal“

Ovaj komad je jedno od avangardnih izdanja u GOAT kolekciji Toma Bradya – sportski model koji je bio hit Richard Millea, koji su sportski ambasadori, poput Bradya voleli da nose, jer ima poseban sportski režim – izvanredan, ali zbunjujuć inženjerski podvig, sa „leptir rotor“ sistemom. Indikacija cene – od 300 do 500 hiljada dolara.

 Tom Brady ima impresivnu kolekciju satova   spremnu za GOAT Sotheby’s aukciju

instagram.com/seven7watches

Audemars Piguet Royal Oak

Kada je Netflixov specijal The Roast of Tom Brady objavljen, videli smo NFL legendu ranjivog na način na koji ga niko nikada ranije nije video, kako više od dva sata prima „udarce“ komičara, prijatelja i bivših protivnika na terenu, ostajući u dobrom raspoloženju.

Jedinstveni sat, koji je tom prilikom nosio, indikovan je na 400 do 800 hiljada dolara i ima neverovatan brojčanik, od sečenih dijamanata u zamršenom uzorku, koji ispisuje njegovo ime – Tom Brady – a između imena i prezimena nosi oznaku VII (na jedanaestici), koja predstavlja njegovih sedam Super Bowl prstenova.

Patek Philippe Nautilus Rose Gold

Nijedna lista slavnih satova nije potpuna bez Patek Philippe Nautilusa – omiljeni sat elitne klase otelovljenje je klasičnog Nautilus dizajna, sa prepoznatljivim osmougaonim oblikom kućišta sa zaobljenim ivicama i hronografom od ružičastog zlata čija se kazaljka koristi i kao sekundara. Među satovima Toma Bradya, ovaj je njegov daleko najelegantniji model.

 Tom Brady ima impresivnu kolekciju satova   spremnu za GOAT Sotheby’s aukciju

instagram.com/patekclocks

GOAT aukcija

Pored zvezdane kolekcije satova, na aukciji će biti dostupni i lični predmeti Toma Bradya, uključujući i one koji su vezani za neke manje slavne trenutke. Dres koji je nosio tokom svog, sada već ozloglašenog trčanja na 40 jardi na NFL kombinatu 2000. godine je u ponudi, zajedno sa poslednjim dresom koji je nosio u igricama iz studentskih dana u Mičigenu. Tu je i kvoterbekova rukavica koju je nosio tokom Super Bowl LI utakmice za osvajanje šampionata u Hjustonu 2017. godine.

Satovi i predmeti Toma Bradya biće na aukcji u Njujorku 10. decembra. Najzanimljiviji delovi kolekcije obići će Los Anđeles, Majami i Dalas, pre nego što se vrate u Njujork, na Sothebi’s aukciju GOAT kolekcije.

Pročitajte i ovo: Najbolji ručni satovi u 2024: Modeli koji su osvojili godinu

Naslovna fotografija: instagram.com/hodinkee

Đorđe Đoković

Comments