U Srbiji, domaći podkasti za muškarce pokrenuli su novi talas emisija, drugačijih po konceptu i formi, pa je ponuda danas mnogo šira jer se, pored vesti iz sveta biznisa i finansija, na internetu mogu pronaći najrazličitije teme koje se obično grupišu u tri kategorije: preduzetništvo, društvo i sport.

Za razliku od klasične televizijske forme, voditelji imaju svu uređivačku slobodu da osmisle sadržaj po svom ukusu i preferencijama kao i da ugoste kvalitetne sagovornike.

Ukoliko u moru podkasta niste još uvek pronašli omiljeni, ekipa WMAN je pripremila listu domaćih podkasta za muškarce koji će vam se sigurno dopasti. 

Domaći podkasti za muškarce – 5 koji su vredni vaše pažnje

Podkast sajta “Polovni automobili”

Sigurni smo da ne postoji muškarac u Srbiji koji nije bar jednom posetio dobru poznatu adresu sajta Polovni Automobili. Kreativni tim kompanije se trudi da svakog dana domaću publiku obraduje korisnim informacijama i recenzijama, kao i da je obavesti o aktuelnim cenama na tržištu. Ako biste želeli da saznate nešto više u domenu auto-industrije, da dobijete savete u pogledu bezbednosti ili održavanja svog vozila, obavezno obratite pažnju na ovaj podkast. Sve epizode vas čekaju na njihovom zvaničnom YouTube kanalu i audio-platformama, poput Sound Clouda, Deezera, Spotifyja.

Podkast “Biznis priče”

Da li vam je potrebna poslovna ideja ili samo želite da saznate šta se dešava na tržištu finansija? Autor podkasta Biznis priče, Vladimir Stanković, uvodi vas u svet preduzetništva, vodeći zanimljive razgovore sa gostima: o osnivanju brendova, marketingu, pozicioniranju kompanija na tržištu itd. Sigurni smo da ćete posle jedne odgledane emisije dobiti novu ideju ili bar motivaciju da promenite nešto u svojoj karijeri i postignete uspeh. Autor tvrdi da njegov podkast može da vam uštedi godine lutanja, i mi mu verujemo!

Njuz podkast

Popularna Njuz net ekipa već godinama humorom i satirom ulepšava i kroji našu stvarnost. Nakon izrazito duhovitih tekstova koji su redovno objavljivani na sajtu Njuza, danas imamo priliku da uživamo i u nekonvencionalnom sadržaju koji nas svakog dana čeka na zvaničnom YouTube profilu Njuz neta. Ovde možete saznati sve dnevne vesti i aktuelnosti, bez filtera i ulepšavanja, zato što pre posetite njihov kanal i uživajte u fenomenalnom sadržaju koji će vas nasmejati i ulepšati vam dan.

Ivan Kosogor podkast

Voditelj domaćeg podkasta, Ivan Kosogor, po kome emisija i nosi ime, prvi put nam je predstavio svoj rad davne 2019. godine. Igor je vrlo brzo prepoznat kao jedan od najkvalitetnijih voditelja podkasta u Srbiji i u regionu, a iza ogromnog uspeha krije se krajnje jednostavan koncept: Kosogor nudi korisne savete, praktične tehnike i konkretna rešenja. Bilo da je tema uspeh, lični razvoj ili preporuka knjiga, na ovom mestu ćete pronaći dovoljno informacija iz bilo koje lifestyle oblasti, koje vam mogu pomoći da unapredite svoju svakodnevicu. Sve epizode možete pogledati na YouTube kanalu Ivana Kosogora, a ispod svakog videa ćete pronaći uvid u temu emisije.

Podkast “Sportski pozdrav”

Ako ste ljubitelj sporta, ali su vam dosadile bezlične floskule i senzacionalizam u sportskim izveštavanjima, onda ćete sigurno zavoleti podkast koji vode Daško i Mlađa. Na YouTubeu pronađite kanal “Sportski pozdrav”, u okviru kog možete dobiti uvid u najnovija dešavanja iz raznih sportskih disciplina i u proverene informacije, naravno, obojene prepoznatljivim humorom zbog čega je ovaj radijski dvorac stekao slavu.

Pročitajte i ovo: Ako mrzite svoj posao – ideje koje će vam pomoći da pronađete profesionalnu sreću

Naslovna fotografija: pexels.com

Kristina Page

Comments