389A8339 2 1 2048x855 Tihi luksuz je glavni trend sezone, a mi vam otkrivamo 4 načina da izgledate kao milion dolara
389A8339 2 3 1024x868 Tihi luksuz je glavni trend sezone, a mi vam otkrivamo 4 načina da izgledate kao milion dolara

“TIHI LUKSUZ” JE GLAVNI TREND SEZONE, a mi vam otkrivamo 4 načina da izgledate kao milion dolara

Najveći modni trend za 2023. godinu je, nesumnjivo, “tihi luksuz”. Ovaj stil je diskretan, elegantan, uglađen, i na adekvatan način naglašava muškost, sofisticiranost i privlačnost. Ujedno ostavlja utisak moćnog muškarca koji prati aktuelne trendove i izražava svoju ličnost na kreativan način. 

Pa, šta je to “tihi luksuz”?

Možda biste mogli da zamislite dobro skrojeno odelo, kome nije potrebna dizajnerska etiketa da bi osvojilo pažnju, ili tašna, koja ne mora da sadrži uočljiv logotip brenda da bi bila označena kao “it” model. Dakle, “tihi luksuz” je trend koji u fokus stavlja bezvremenske komade koji izgledaju luksuzno zbog izbora kvalitetnih materijala i načina izrade, naspram prepoznatljivih oznaka brenda, svojstvenih za logomaniju.

Kada je u pitanju ovaj modni trend, lepota leži u detaljima: finoj izradi, nenaglašenim siluetama i raskošnim tkaninama, kao što su skupocena svila, mekani kašmir, izdržljiva vuna i udoban lan. Svaki komad je pažljivo dizajniran, sa ciljem da zadovolji funkcionalnu, ali i estetsku vrednost. 

Upravo zbog toga “tihi luksuz“ se vezuje za koncept starog novca, hijerarhije i društvene klase, a muškarac koji ga praktikuje ostavlja utisak osobe prefinjenog ukusa i pronicljivog oka za kvalitet. I dok izgleda prilično lako obući se u ovom stilu, istina je da postoji nekoliko pravila koje morate da ispoštujete kako bi vaš autfit odavao utisak moći!

389A8417 1 1024x1536 Tihi luksuz je glavni trend sezone, a mi vam otkrivamo 4 načina da izgledate kao milion dolara

Strukirano odelo odiše luksuzom

“Tihi luksuz“ se oslanja na klasične siluete, obično u neutralnim bojama kao što su crna, bela, bež, siva, ali ćete pojedine komade pronaći i u tamnoplavim i bordo nijansama. Koju god boju da izaberete, stilisti savetuju da se držite monohromatskih odevnih kombinacija.

Tako kvalitetno sivo odelo, koje se sastoji iz pantalona klasičnog kroja na “ivicu” i blejzera sa elegantnom rever kragnom, predstavlja idealan primer stajlinga koji odiše luksuzom i sofisticiranošću. Birajte strukirane modele i sveden kroj, koji će savršeno pratiti liniju tela. 

389A8109 2 683x1024 Tihi luksuz je glavni trend sezone, a mi vam otkrivamo 4 načina da izgledate kao milion dolara

Blejzer opuštenog kroja za postizanje intrigantnog izgleda

I dok se “tihi luksuz“ povezuje sa klasičnom siluetom, u svojoj capsule kolekciji pronađite mesta za blejzer opuštenog kroja, sa špicastim reverima i našivenim džepovima na grudima, koji su hit ove sezone. 

Kako biste autift učinili još zanimljivijim i intrigantnijim, uvek je dobra ideja da se poigrate sa bojama. Tako, na primer, možete izabrati tamnoplavu nijansu, koja asocira na perfekciju, snagu, eleganciju i misteriju.

I, ne zaboravite, blejzer opuštenog kroja je uvek pravi izbor, jer uz odabir kvalitetnih pantalona čini da skoro svaki stajling izlgeda kao da je sastavljen bez napora.  

389A8166 1 683x1024 Tihi luksuz je glavni trend sezone, a mi vam otkrivamo 4 načina da izgledate kao milion dolara

Moćna klasična rolka za ultimativan look

Kada je u pitanju krojenje i stil, moć rolke nikada ne treba potcenjivati. Ovaj basic komad garderobe možete nositi na najrazličitije načine. Međutim, pre nego što se upustite u proces stilizovanja, proverite da li vaša rolka zadovoljava sve karakteristike “tihog luksuza“. Dakle, mora biti kvalitetna, izrađena od mekanog pamuka, kašmira ili vune. Posebno je važna tekstura, te izaberite krupna rebrasta pletiva ili vintidž pletenice.

Opcije za stilizovanje su beskrajne kada je u pitanju ovaj odevni klasik. Ipak, poslednji trendovi u muškoj modi nalažu da klasičnu rolku uparite sa strukiranim blejzerom. Na ovaj način ćete postići slojevit, efektan i funkcionalan look, s obzirom na to da blejzer može biti deo autfita ili ne. 

389A8288 1 683x1024 Tihi luksuz je glavni trend sezone, a mi vam otkrivamo 4 načina da izgledate kao milion dolara
389A8262 1 683x1024 Tihi luksuz je glavni trend sezone, a mi vam otkrivamo 4 načina da izgledate kao milion dolara

Modni detalji izražavaju vaš autentičan karakter

Tihi luksuz“ je prilično sveden i oslanja se na minimalistički stil. Upravo zato, u slučaju kada je vaša garderoba prilično jednostavna, aksesoari predstavljaju ključne predmete koji mogu da začine autfit i podignu celokupni izgled na viši nivo. 

Muški nakit, elegantne ogrlice, u paru sa kvalitetnom narukvicom i prstenom, daju modni pečat svakoj odevnoj kombinaciji, ujedno muškarcu pomažući da iskaže svoj identitet, stav i autentičan karakter.

Dakle, da biste postigli popularnu estetiku “tihog luksuza“, izaberite nesvakidašnje komade nakita, ukrašene medaljonima i gravurom, koji će unaprediti vaš stil. Ako želite da uradite nešto dobro za sebe i rešite se navike loše po vaše zdravlje, možete da pređete na manje štetne bezdimne proizvode, poput IQOS ILUMA serije uređaja sa revolucionarnom SMARTCORE INDUCTION SYSTEM tehnologijom, jedinstvenim karakteristikama i dizajnom, koja užitak podiže na sledeći nivo.

389A8399 1 1024x1536 Tihi luksuz je glavni trend sezone, a mi vam otkrivamo 4 načina da izgledate kao milion dolara
Model: Nikola Alempijević

Važna informacija: IQOS nije bez rizika i oslobađa nikotin, koji izaziva zavisnost. Samo za punoletne pušače.