Kako zamišljamo televizor budućnosti? TV ekran i audio sistem koji uz jutarnje vesti i vremensku prognozu prikazuje dnevne obaveze, a pri povratku sa posla automatski pušta omiljenu muziku. Domaćici je dovoljno samo da kaže: “Večera je na stolu“ i tada svi TV uređaji ukućanima signaliziraju da je hrana spremna. Ovo su samo neke od funkcija koju će putem IoT (Internet of Things), prema viziji kompanije Samsung, imati televizori u budućnosti.

Od svetskog lidera u TV industriji smo na IFA sajmu dobili mnogo uzbudljivih novosti – od partnerstva sa proizvođačima do sve šireg asortimana TV aparata ali svima je bila najzanimljivija postavka kompanije koja je ilustrovala kako bi mogao da izgleda dan sa IoT TV uređajem, od ranih jutarnjih časova do odlaska na spavanje.

SUHD 9500 004 Televizor kao porodični uređaj za komunikaciju

Kada se probudimo, TV ekran će prikazati jutarnje vesti, vremensku prognozu, informacije o saobraćaju, uz istovremeno prikazivanje dnevnih obaveza za taj dan. Korisnik glasom može da naloži podizanje roletni ili uključivanje klima uređaja, koji je već pratio stanje vazduha u kući. Kada je vreme za povratak sa posla, TV i audio sistem se automatski pokreću, puštajući omiljenu muziku korisnika, a osvetljenje i temperatura se automatski podešavaju na optimalne uslove.

Televizor buducnosti2 Televizor kao porodični uređaj za komunikaciju
Comments