Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Automobili i tehnologija

Umreženi automobili: Zahtevi razvoja tehnologije

1/2

Nemački proizvođači automobila BMW i Daimler, telekomunikacijski magnat Deutsche Telekom i proizvođač opreme za mobilne mreže Ericsson pozvali su Evropsku uniju da podupre tehnologiju za umrežene automobile koja će po njihovim tvrdnjama podstaći širenje nove generacije mobilnih mreža 5G u Evropi.

Ove kompanije su uputile Briselu zajedničko pismo, udružujući se u usvajanju tehnologije C-V2X koja automobilima omogućava komuniciranje s drugim umreženim uređajima putem mobilnih mreža.

Potpisnici pisma tvrde da je ta tehnologija bolje rešenje od konkurentskog ITS-G5, baziranog na wi-fiju, i da će proizvođačima automobila omogućiti da bolje konkurišu na globalnom tržištu. Takođe, u svom pismu tvrde da ITS-G5 nema veze s tehnologijom mreža nove generacije 5G i ne razvija se u pravcu kompatibilnosti s 5G-om.

“Time se Evropa dovodi u lošiju ekonomsku poziciju u odnosu na druge delove sveta, uključujući Kinu i Sjedinjene Države gde C-V2X postaje snažan tehnološki kandidat za kooperativne inteligentne transportne sisteme (C-ITS)”, ističe se u pismu koje su potpisali i Ford Huawei, Intel, Qualcomm, Nokia, SAIC Motor, Samsung, Savari, PSA Groupe, Telefonica i Vodafone.

automobili Umreženi automobili: Zahtevi razvoja tehnologije

Wannabe TV

Editors choice